Valgiais nukrauti stalai, puiki nuotaika ir puošnūs drabužiai iškart leidžia suprasti, jog artėja didelė šventė. Patiekalai dažniausiai tokiai progai taip pat būna ypatingi – neužteks tradicinio karšto patiekalo su keliais papildomais ingredientais.
Pietų Korėjoje šventės yra ypatingai svarbios, tad ir patiekalų ruošimui tokiais momentais yra skiriamas dar didesnis dėmesys. Pietų Korėjos virtuvė visą gausybę šventinių patiekalų, tad virtuvės meistrams tikrai nereikia laužyti galvų galvojant, ką reikės pagaminti – tereikia pasiraitoti rankoves ir pasistengti, kad patiekalas būtų paruoštas kaip įmanoma skaniau.
Pati svarbiausia šventė, kuomet galime įvertinti, kaip pavyko įgyvendinti praėjusių metų tikslus ir užsibrėžti naujus, kurių sieksime ateinančiais – Naujieji metai – taip pat yra apipinti įvairių tradicijų ir Pietų Korėjoje. Sechan yra specialus patiekalų rinkinys būtent šiai šventei – valgių įvairovė ir rinkinio dydis dažniausiai priklauso nuo šeimos finansinių galimybių ir socialinės klasės. Vis dėl to ryžių pyragėlių sriuba, vadinama tteokguk būtinai privalo būti kiekvienoje šeimoje, nepriklausomai nuo jų statuso visuomenėje.
Pirmoji pilnaties diena taip pat ryškiai pažymėta Pietų Korėjos virtuvės šefų kalendoriuose – šiai dienai gaminama daugybė įvairiausių patiekalų. Ne vienas patiekalas su ryžiais labiausiai dominuoja šios šventės meniu, tačiau taip pat neapsieinama be gruzdintų grūdų sausainių ir lapinių daržovių, sudžiovintų ir išlaikytų dar nuo praėjusių metų – būtent šią dieną yra daromas ritualas, kuris turėtų atnešti gerą būsimą derlių, tad ir patiekalai parinkti neatsitiktinai.
Geras būsimas derlius – ypatingai svarbus vietiniams gyventojams, kadangi užauginti produktai dažniausiai sutinkami kiekvienos dienos racione. Dėl šios priežasties Pietų Korėjoje net labiau, negu Naujieji metai yra vertinamas Mėnulio derliaus festivalis. Tuomet yra ruošiami gausybė patiekalų, pasitelkiant naujojo derliaus grūdus ir vaisius – tai vienas iš padėkos būdų, norint protėviams atsidėkoti už gerą derlių, kuris tikrai praturtina Pietų Korėjos virtuvę. Vynas iš naujo derliaus ryžių, karamelizuoti lazdyno riešutai, virta vištiena – tai tik maža dalis to, kas per šią šventę puikuojasi ant Pietų Korėjos gyventojų stalo.
Nei viena šventė negalėtų apsieiti ir be Pietų Korėjos virtuvės tradicinio valgio – kimči. Būtent taip yra vadinamas visas valgių rinkinys, į kurį įeina įvairios marinuotos daržovės, vaisiai ir žolelės bei mėsa ir jūros produktai.
Net ir didžiausioms šventėms stalas būna paserviruotas tradiciškai – kur kas didesnis dėmesys yra skiriamas apeigoms ir patiekiamiems patiekalams, o ne stalo grožiui. Tad jeigu pateksite į šventę Pietų Korėjoje, pažvelgus į stalą išankstinių išvadų darytis nereikėtų – patiekalų įvairovė ir skonis privers pakeisti nuomonę.